Exklusiva Spahotell Stockholm

Ett spahotell är det perfekta valet när du vill kombinera en skön hotellnatt med avkopplande simturer, bastubad, föryngrande behandlingar och god mat. I Stockholm med omnejd finns ett antal exklusiva spahotell. Vissa ligger mitt i Stockholm City medan andra är vackert belägna strax utanför staden, ofta i skärgårdsmiljöer. Här får du tre tips på exklusiva spahotell Stockholm du inte får missa om du vill ha en hotellvistelse utöver det vanliga.

Clarion Sign och Selma CitySpa

Av alla exklusiva spahotell i Stockholm är kanske Clarion Sign, med spaanläggningen Selma CitySpa, nummer ett. Designhotellet Clarion Sign ligger centralt vid Norra Bantorget i Stockholm. Själva spaanläggningen ligger på hotellets översta våning. Här har du en makalös utsikt över de centrala delarna av Stockholm. Du kan enkelt kombinera en hotellvistelse på Clarion Sign med en dag i spaanläggningen. I spaanläggningen finns gym, terrass, bastu och vatten- och fruktbar – allt för att din spaupplevelse ska bli så härlig som möjligt. Spaanläggningens flaggskepp är dock den uppvärmda utomhuspoolen. På Clarion Sign och Selma CitySpa kan du boka en mängd olika behandlingar, både sådana som främst riktar sig mot kvinnor och sådana som är anpassade för män.

Pris och bokning >>

Hotell Havsbaden

I Grisslehamn, lite över en timmes bilfärd från centrala Stockholm, ligger Hotell Havsbaden – en exklusiv spa- och hotellanläggning med utsikt över en mycket vacker del av Stockholms skärgård. Här äter du gott, sover gott och kan slappna av på bästa sett i hotellets spaavdelning. Här finns bubbelpooler, ångbastu, regndusch och mycket mer. Du kan ta en nyttig drink på spaavdelningens uteterass och lyssna till havets ljud. Om du är intresserad av skönhetsbehandlingar och behandlingar för ökad energi är Hotell Havsbaden ett bra alternativ. Hotellet erbjuder nämligen alla typer av behandlingar.

Pris och bokning >>

Yasuragi Hasseludden

Yasuragi Hasseludden, beläget halvvägs ut till Värmdö från Stockholm City, är ett spahotell som går helt i japansk stil. Det japanska går igen både i restaurangernas utbud av mat, rummens utformning samt de spabehandlingarna som erbjuds. De japanska baden är något alldeles extra. När du tar ett traditionellt japanskt bad på Yasuragi Hasseludden får du gå igenom den badritual som har praktiserats i Japan i århundraden. Du börjar med att långsamt tvätta dig för att sedan gå igenom steg för steg i ritualen tills dess du kan sjunka ner i utomhuskällan för att slappna av helt. I hotellets restauranger kan du sedan njuta av äkta japansk kaiten-zushi eller andra japanska och asiatiska specialiteter.

Park Inn by Radisson Solna

Om du endast är ute efter hotell enklare med enklare spaförnödenheten som tex bastu kan vi rekommedera Park Inn by Radisson i Solna som har en utomordentlig bastu med panoramautsikt. Perfekt för familjen eller eftersnack på affärsresan. Dessutom finns en träningsanläggning. Hotellet har 247 hotellrum och stora konferenslokaler, ett perfekt hotell för affärsmöten en bit utanför Stockholm centrum.

Pris och bokning >>

När man tänker på spa kanske man får en bild av en jungfrulig källa i Dalarna eller Värmland framför ögonen. Eller så är det de franska och belgiska hälsokällorna man främst tänker på (ordet spa kommer faktiskt från den belgiska staden med samma namn). Men, spa är så mycket mer än bara bad, och man behöver absolut inte bege sig långt ifrån Stockholm för att åka på spa. Vissa fina spahotell i Stockholm ligger faktiskt mitt i centrum! Här är tre fina spahotell i Stockholm att prova på.

Grand Hotel

Juvelen bland hotellen i Stockholm, Grand Hotel, är ett spahotell för den som söker en riktigt lyxig upplevelse. Med pool, bastu, gym och allt annat som hör ett spa till kan man verkligen slappna av och skämma bort sig själv. En rad behandlingar erbjuds givetvis också.

Rummen behöver kanske ingen närmare beskrivning. På Grand Hotel i Stockholm finns högklassiga hotellrum för alla smaker. Söker man den bästa möjliga upplevelsen väljer man givetvis någon av hotellets sviter.

Priser och bokning Grand Hotel >>

Clarion Hotel Sign

Många hotell har ett spa som drivs av en oberoende aktör i direkt anslutning till hotelldelen. Clarion Hotel Sign är ett sådant hotell. På åttonde våningen i den spektakulära byggnaden som Clarion Hotel Sign ligger i återfinns Selma CitySpa, ett spa som bygger på samma principer som originalet i värmländska Sunne. Spaavdelningen är fullt utrustad med allt man kan behöva för att ta hand om kropp och sinne. Utomhuspoolen, som är uppvärmd året runt, är en upplevelse i sig.

Priser och bokning Clarion Hotel Sign >>

Nova Park

Nova Park är ett spa- och konferenshotell beläget mellan Stockholm och Arlanda. Spaavdelningen går under namnet Water Lounge och baseras på principerna bakom Scandinavian Wellness. I konceptet finns en mängd behandlingar som inte finns någon annanstans. Något som är speciellt med Water Lounge är behandlingar med växelvis värme och kyla. Det är faktiskt behagligare än det låter!

Hotellrummen är modernt och ljust inredda i ombonade material. Standarden på rummen är hög. Vill man slå till på ett lite lyxigare boende kan man boka en av hotellets tre sviter.