Spahotell

Om du vill resa bort några dagar över en helg för att slappna av, äta gott och få skönhetsbehandlingar är ett spahotell det givna valet. Hotell med spaanläggningar finns överallt i Sverige. Vissa ligger naturskönt i exklusiva herrgårdar ute på landsbygden medan andra är toppmoderna anläggningar belägna i stadsmiljö.

De flesta spahotell har ett mycket rikt utbud av behandlingar. Du kan boka ansiktsbehandlingar i form av exempelvis anti age-kurer och ayurvediska ansiktskurer. Bland kroppsbehandlingarna finner du olika former av massage och bodyscrub. Givetvis har spahotellet också flera typer av sköna bad. Normalt finns pooler i flera former. Du kan simma några längder i swimmingpoolen, njuta av värmen i bastun och sedan slappna av i bubbelpoolen. Behandlingar för avkoppling, återhämtning och skönhet ger dig en skön upplevelse och lämnar dig med en känsla av harmoni och lugn.

Boendet på ett spahotell brukar vara av bästa märke. Det är vanligt att spahotellets rum finns i tre olika varianter. Budgetrummen är enkelt men sobert inredda och är utrustade med det mesta du kan behöva. Standardrummen är något mer exklusivt inredda och lite större. Här används finare material i möbler och dekor. Sviterna har normalt lite större badrum, ibland med ett badkar för två, samt bättre utsikt.

Maten och drycken på spahotellet håller hög standard. Här serveras nyttig mat med fräscha matvaror. Du behöver dock inte leva som en asket bara för att du spenderar några dagar på ett spahotell. Hotellets restaurang har alltid fullständiga rättigheter och brukar vara relativt välutrustat med goda viner.

Vill du skämma bort dig själv eller någon du tycker om ska du definitivt boka en vistelse på ett spahotell. Hur gör du då för att boka spahotell? De flesta spahotell erbjuder paketpriser där boende, mat och några valfria behandlingar ingår. Dessa paketpriser är mycket förmånliga och ska definitivt utnyttjas. Vilket paket du väljer beror på hur länge du vill stanna på hotellet samt vilka måltider du vill ska ingå. Budgetpaketen omfattar boende och frukost. Dessa paket lämpar sig väl för vistelser över en natt på spahotell belägna i tätorter. Tar du in på ett spahotell på landsbygden, där det kanske inte finns så många restauranger, kan det vara klokt att boka ett spapaket med helpension. När du har hittat ett spahotell med ett erbjudande som passar din smak är det bara att gå in på nätet och boka via spahotellets webbplats eller slå en signal.

Spahotell i Stockholm

Spahotell i Göteborg

Spahotell i Sopot