Romantiska Hotell

Romantiska hotell i Stockholm

Stockholm är fullt av mysiga och romantiska hotell som passar sig väl för en skön weekend. Vi tänkte presentera några av våra favoriter. Men först ska vi klargöra med vad vi anser vara ett romantiskt hotell.

Ett romantiskt hotell är ett hotell som kan ha något av följande:

  • Inredning och design i romantisk stil,
  • inhyst i en unik eller historisk byggnad med speciell atmosfär,
  • belägenhet i närhet till skön natur och miljö,
  • hotellrum med erotiska leksaker,
  • romantiska aktiviteter för kärlekspar.

Tips på romantiska hotell

Här presenterar vi några romantiska hotell i Stockholm.

Hotell Anno 1647

På Södermalm i Stockholm finner vi det gamla anrika Hotell Anno 1647. Hotellet har en strålande utsikt över Mälaren och Slussen från den historiska fastigheten från byggnadsåret som namnet på hotellet antyder. Med smakfullt modern inredning mixas den gamla med det nya. Här finns utrymme för trånande kärlekspar på romantisk weekend i Stockholm. Beläget i samma byggnad på adressen Mariagränd 3b ligger det mysiga och romantiska hotellet Annex 1647 som du kan läsa mer om genom att klicka på länken.

Långholmen Hotell

I det gamla fängelset på Långholmen har man byggt om till ett hotell. Ute i grön natur med närhet till vattnet finns det möjlighet härliga promenader och picnic al fresco. Långholmen hotell har 102 gamla celler som nu är fräscha hotellrum, kanske finns det en alldeles speciell och romantisk cell just för er!

Romantiska hotell i Umeå

Umeå är en mysig stad som trots sitt bistra vinterklimat kan bjuda på de allra mysigaste boendemöjligheterna för dig som letar efter hotell med romantikfaktor. Att bo på romantiska hotell är främst något som passar kärlekskranka par men kan såklart fungera även för den vanliga affärsresenären då mysiga boenden tenderar vara rogivande. Något som ofta är karaktäriserande för romantikhotell är att de ligger i originella hus med hög mysfaktor.

Hotell Gamla Fängelset

Om du vill bli riktigt fängslad av romantikens handbojor kan vi tipsa om Gamla Fängelset i som är ombyggt till hotell. Hotell Gamla Fängelset ligger mitt i centrala Umeå, här kan du finna ett mysigt krypin tillsammans med din kära i en riktig fängelsecell. Det är egentligen ett vandrarhotell med enstjärnig hotellstandard, vilket borgar för ett billigt hotell.

Hedlunds Bed and Breakfast

Ett nyöppnat B&B beläget i de centralare delarna av Umeå är Hedlunds Bed and Breakfast. Även om det är nyöppnat är det fastigheten som står för det stora charmbidraget, en gammal träbyggnad från sekelskiftet med äkta snickarglädje. För stillsamma promenader finns det utmärkta stråk ett hundratal meter bort utmed Umeälven som flyter genom staden.

Vill du se fler övernatttningsalternativ, besök den här sidan som recenserar hotell i Umeå.

Äta gott på restaurang i Umeå

När du vill ta ut din kära på restaurang finns ett stort utbud och något för allas smak. På restaurang Kungsgatan 133 hittar du en italiensk restaurang. För den som gillar asiatiskt finns flertalet restauranger som serverear kinesisk mat både till lunch och middag. På Rost Mat och Kaffe hittar du mycket vegetarisk och ekologisk mat på menyn, här hittar du restaurangens hemsida.

Karlskrona – tips för en romantisk weekend

Den gamla örlogsstaden vid Blekingen Skärgård, Karlskrona, är en utmärkt utgångspunkt när du vill tillbringa en romantisk weekend tillsammans med din käresta eller nära vänner. Staden breder ut sig på både fastlandet och öar, Karlskronas centrum finner du på den största ön vid namn Trossö. Karlskrona är ett kärt resemål och en riktig sommarort, men kan även vara nog så romantisk en kall och ruskig höstkväll.

Gör ett besök till Stumholmen och vandra runt och beskåda vackra byggnader som tex Kronobageriet och den gamla vaktbyggnaden Corpse de garde. På Marinmuseum i Karlskrona kan det svenska sjöförsvarets och marinens historia beskådas. Marinmuseum ingår i Statens Marina Museer tillsammans med tex Vasamuseet i Stockholm.

Här presenter vi några nämnvärda hotell som ger den rätta känslan. För fler hotell kan vi tipsa om ett besök till sidan www.hotellkarlskrona.net där du hittar fler rekommendationer.

First Hotel JA

Mitt i Karlskronas centrum finner du det fyrstjärniga hotellet First Hotel JA som har en mysig atmosfär samt modern och stilren design som gör att du och din kära hamnar i rätt ”mood”. En skön sömn garanteras med sängar från Jensen, på morgonen kommer morgonrocken väl till pass och när det är dags att äta servereras en utomordentlig frukostbuffe i restaurangen.

Scandic Karlskrona

På Skeppsgossegatan vid vattenkanten i centrala Karlskrona ligger hotellet Scandic Karlskrona. Hotellets inredning går mycket i naturmaterial och inspiration från havet. Ät och njut av havsutsikten ute på hotellet stora terrass. Hotellets läge på Trossö gör att det är nära till stadens sevärdheter och nöjen. Det går utmärkt att ta sig med båt till hotellet då det finns 5 båtplatser för hotellgäster.