Hotell i Lund

Lund brukar vanligen endast ses som en studentstad, vilket den för det mesta dock är. Emellertid finns det så långt mycket mer att göra i Lund än att bara studera. Framförallt finns det högkvalitativ klädshopping att utforska på Lunds gator, vilket är särskilt lockande då priserna tenderar att vara lägre än på många andra ställen. Oavsett om du är i Lund för att shoppa, på genomresa eller är där i jobbsammanhang kan det ibland krävas att du stannar över natten. Därför har vi listat 3 hotell vi starkt rekommenderar att du kollar upp nästa gång du ska till Lund.

StayAt Lund

Med endast 5 minuters gångavstånd till Lunds universitet ligger det fina prisvärda hotellet StayAt Lund. Inredningen kan upplevas som enkel, dock är den väldigt funktionell och sängarna är både sköna och fräscha. Utöver detta har personalen på StayAt Lund fått mycket höga betyg vid flera undersökningar.

Pris och bokning >>

Hotel Finn

På Hotel Finn hyr du studios, vilket betyder att du också får enklare köksfaciliteter så att du kan laga mat på rummet om då så känner för det och inte vill lägga pengar på att äta ute. Utöver det och det relativt låga priset på Hotel Finn får man både gratis Internet och TV i alla rum. Vill man ha frukost serveras det en frukostbuffé varje morgon. Vill du får du också tillgång till hotellets egna gym utan extra kostnad.

Pris och bokning >>

Hotel Duxiana

Hotel Duxiana i LundHotel Duxiana är ett väldesignat hotell som bara måste upplevas om du är beredd att lägga en liten extra slant för att få bo i ett alldeles häpnadsväckande fint hotell med de bästa sängar du kan tänka dig.

Pris och bokning >>

Tips på billiga hotell i Lund

Det finns ett 20-tal hotell i Lund med omnejd. Med så många hotell finns det självklart flera stycken i varje standard. Om du letar efter ett billigare boende i staden, men samtidigt inte vill göra särskilt stora avkall på standard, bekvämlighet och service, kan vi rekommendera följande tre hotell i Lund.

Ibis Styles Lund

Ibis Styles är hotellkedjan med ytterst prisvärda boenden för både korta och lite längre vistelser. En anledning till att Ibis Styles kan hålla låga priser är att alla hotell i kedjan följer samma mall. Till exempel erbjuds bara en typ av boende (dubbelrum). Dessutom är rummen av enklare snitt. De är absolut inte spartanska, men de är relativt små.

Ibis Styles Lund erbjuder 67 nyrenoverade (2012) hotellrum med egna badrum. Platt-TV och gratis Wi-Fi är standard. Frukostbuffé ingår i priset och det finns både en restaurang och en bar. Från hotellet är det cirka 2,5 km till Lunds järnvägsstation.

Pris och bokning >>

CheckInn Bed & Breakfast

Som namnet skvallrar om har detta hotell karaktären av ett B & B. Av alla de billiga hotellen i Lund är CheckInn det som normalt får de allra högsta betygen. En av anledningarna för detta är det centrala läget, bara 150 meter från järnvägsstationen. En annan är de utmärkta bekvämligheterna, med gratis fika, Wi-Fi på hela hotellet, platt-TV på rummen samt gemensamma faciliteter som tvättstuga och fullt utrustat kök. CheckInn Bed & Breakfast har sammanlagt 15 rum i två varianter – dubbelrum och studio.

Pris och bokning >>

Magles Smiley Inn

Billigt, gemytligt och nära till det mesta. Så kan man sammanfatta Magles Smiley Inn i Lund. Detta hotell, som enbart har fyra rum, är utmärkt såväl för affärsresenärer på ärenden på staden som par som vill tillbringa en weekend i Lund. Rummen är frikostigt inredda med trägolv och skinnfåtöljer, lyxiga sängar och regndusch i badrummet. En klart godkänd frukostbuffé serveras varje morgon.

Pris och bokning >>

Läs mer om sevärdheter i Lund här.