Fartygshotell I Stockholm

Stockholm är en stad som ligger precis på vattnet. Dessutom har Stockholm en lång tradition av sjöfart. Det är då kanske inte så konstigt att du som besökare till huvudstaden har möjlighet att spendera en eller två nätter på ett fartygshotell i staden. Här är tips på fartygshotell i Stockholm.

Den röda båten hotell och vandrarhem

I Stockholm finns en rad hotell och vandrarhem inrymda i gamla segelfartyg som ligger för ankar vid de många kajerna i staden. Den Röda Båten är ett bra exempel på ett sådant hotell och vandrarhem. Hotellet Den Röda Båten omfattar två skepp som ligger förtöjda vid Södermälarstrand i Riddarfjärden. Läget är utmärkt. Det är inte längre än cirka 600 meter till Gamla Stan och Slussen. Södermalm ligger på ett avstånd av cirka 10 minuter till fots. Stockholms Central kan man nå med en tunnelbaneresa på mindre än tre minuter.

Rum och sovsalar

Den Röda Båten har ett stort antal olika rumstyper, allt ifrån sovsalar till enkelrum i hytter. De största hytterna har plats för tre vuxna. De allra flesta hytter har delade badrum som återfinns i korridoren. Vissa båthytter har havsutsikt.

Rummen är relativt små och har en enkel inredning. Möblerna är i trä och väggarna pryds av tavlor med motiv från sjön. Läslampa finns för varje bädd. Sängkläder ingår och du har en låsbar garderob att använda för förvaring av kläder och väskor.

Faciliteter

Hotellet har en egen restaurang och en egen bar. Restaurangen och baren är rikt dekorerade med vackra föremål som hör båt- och sjölivet till. Restaurangen serverar frukost, lunch och middag. Fokus ligger på svensk husmanskost såsom spaghetti och köttfärssås, pytt i panna och liknande rätter. Frukostbuffén ingår i priset.

Receptionen på Den Röda Båten är öppen 24 timmar om dygnet. Här erbjuds bagageförvaring och det finns dagstidningar att läsa. Personalen i receptionen kan hjälpa till med tips på sevärdheter och ordna med cykeluthyrning. Wi-Fi är gratis i allmänna utrymmen.

Det finns två möblerade terrasser på Den Röda Båten. Här kan man slå sig ner och slappna av efter en lång dag på stadens gator. Allmän parkering finns i området. Avgifter kan förekomma och det är inte möjligt att boka i förväg.

Till bokningen >>

Loginn Hotel

Läget för Loginn Hotel kunde inte vara bättre. Detta fartygshotell ligger mitt på Söder Mälarstrand. Utsikten över Gamla stan och Riddarfjärden är mycket vacker. Majoriteten av rummen vetter mot vattnet. De som inte gör det har en utsikt mot Stadshuset. Från hotellet är det inte särskilt långt till centrala Stockholm.

En härlig detalj med Loginn Hotel är att man har en egen restaurang, Ankarhaket. Här serveras du som hotellgäst en mängd utmärkta rätter. Du har också möjlighet att slå dig ner i en välsorterad bar.

Till bokningen >>

Gustaf af Klint

Gustaf af Klint var tidigare ett sjömätningsfartyg. Idag är fartyget ett vandrarhem och hotell. Fartyget ligger mycket centralt, precis vid Slussen. Det är gångavstånd till många av Stockholms främsta sevärdheter.

Som hotellgäst på fartygshotellet Gustaf af Klint har du möjlighet att välja hytter på en, två eller fyra bäddar. Hotellet har en restaurang som är öppen året runt. På sommaren serveras du mat och dryck på däck.

Till bokningen >>

Rygerfjord Hotel och Vandrarhem

Rygerfjord Hotel och Vandrarhem, beläget på Söder Mälarstrand i Stockholm, är mycket populärt såväl bland svenskar som bland utländska besökare. En anledning är att hytterna verkligen ger en autentisk båtkänsla. Du har fem olika hytter att välja mellan. Om du reser med en liten budget väljer du kanske en av de 15 budgethytterna. Vill du lägga lite mer pengar på din hotellvistelse kan du med fördel välja kaptenshytten. Detta rum har både TV, badrum och dusch. Hotellet har en matsal, där du kan köpa frukost och middag.

Till bokningen >>