Resa Till Helsingborg

Helsingborg är en riktig sommarstad med sitt kustläge och mycket sol. Oavsett vilken period som är den mest populära att åka till Helsingborg är det ett stort antal turister och affärsresenärer som reser till Helsingborg. Vilka är då de vanligaste resesätten och vägarna som tar dig till Helsingborg, och hur långt är det?

Bil och buss till Helsingborg

Med bil har du friheten att helt välja vilka resvägar du ska ta, men det bästa alternativet är att hålla sig till motor- och landsvägar när du åker till Helsingborg. Åker du med buss eller bil och kommer från övre delarna av Sverige är det troligt att du åker på motorvägen E4. Från Stockholm till Helsingborg är det drygt 550km, vill du dela upp resan i mindre etapper kan ett längre stopp efter vägen vara värt. Vid tex Linköping kan du göra en avstickare och spendera några dagar, här hittar du flera bra hotell i Linköping att välja bland. Bussbolag du kan åka med från Stockholm är tex Swebus och Bus4You.

Tåg till Helsingborg

Med tåg reser du bekvämt, särskilt när du kommer långväga ifrån och inte har många tågbyten att göra efter vägen. Hos SJ, Veolia eller Öresundståget hittar du tågbiljetter, alternativt letar efter billigare sistaminuten biljetter med SJ på Tradera senast 4timmar före avgång. Då kan du göra ett bra klipp.

Flygresor till Helsingborg

Till Helsingborg med flyg kommer du via Ängelholms flygplats. Ska du flyga från Stockholm har du flygbolaget SAS från Arlanda eller flygbolaget Kullaflyg som trafikerar Bromma flygplats. Andra svenska städer som du kan flyga från med inrikesflyg är Mora, Åre/Östersund samt Visby med Kullaflyg till Ängelholms flygplats.