2 hotelltips med närhet till Globen

Vid Ericsson Globe och runt dess närhet vid arenorna Hovet, Annexet och Söderstadion är det ständigt stora evenmang som drar storpublik som kommer från såväl lokalt som långväga håll. Det är alla typer av evenemang och vanligast är sport- och musikevent. I juli 2013 är det dags för invigningen av Tele2 Arena som kommer vara värd för idrottshändelser och andra typer av evenemang och har plats för 30 000 besökare. Bredvid Ericsson Globe finns även gallerian Globen shopping med stort utbud av 60st butiker, restauranger och caféer.

Det finns några hotell och boenden runt området, och hittar man inget i direkt anslutning till Globenområdet är tex Södermalm inte långt ifrån med sitt stora hotellutbud. Titta även på sidan www.hotellnäragloben.se för mer inspiration och hotellrecensioner.

Quality hotel Globe

I direkt anslutning till Ericsson Globe ligger det moderna konferenshotellet Quality hotel Globe. Nyligen har renoveringar och ombyggnader gjorts vilket resulterat i bland annat stor relaxavdelning med pool, gym, bastu och toppenutsikt över Stockholm från takterassen. Nya sviter har tillkommit och en bankettsal finns nu på översta våningen som tar upp till 300 personer. På hotellets sjunde våning ligger Arenarestaurangen där du avnjuter frukost och härliga middagar, restaurangen fungerar utmärkt för såväl små som stora sällskap.

Globen Villa B&B

Söker du ett mindre och mer personligt boende finns det lilla Globen Villa B&B som är en privatägd villa endast en 10-minuters promenad bort från Globen tunnelbanestation. Här finns allt du behöver för ett enkelt boende till ett billigt pris.

8 Jun 2015