Flygplatser i Helsingborgs närhet

När du ska ut och resa med flyg är en viktig faktor hur stort avståndet är till flygplatsen. Andra avgörande faktorer är flygplatsens storlek, vilka flygbolag och flyglinjer du har möjlighet att flyga med samt priser.

Ängelholm-Helsingborg Airport

Med högst 30min bilfärd från de båda skånska kommunerna ligger flygplatsen Ängelholm Helsingborg Airport. Det är en gammal flygplats men är nuförtiden helt privatägd. Här kan du flyga med inrikesflyg året runt till Arlanda, Bromma och Visby flygplats. Säsongsflyglinjer går till Mora, Åre och spanska Alicante med RyanAir. Vill du åka på charterresa har du de portugisiska resmålen Azorerna och Madeira, med Turkietresor flyger du till Turkiet.

Malmö Airport

Tar du dig till Malmö finns den större flygplatsen Malmö Airport som har ett större utbud. Härifrån åker du på charterresor med arrangörer såsom Ving, Apollo, Alpresor och Fritidsresor. Listan med destinationer från flygplatsen fylls ständigt på, senaste tillagda resmålen är bla Spaniens Girona och Barcelona samt Visby och Malta.

Kastrup - Köpenhamns flygplats

Räcker inte Malmö Airport till behöver du ta dig över sundet till grannlandet Danmark och huvudstaden Köpenhamn till Kastrup flygplats (på danska heter den Københavns Lufthavn) vilket även är den största flygplatsen i Danmark. Var femte resenär kommer från Sverige och ett enkelt sätt att ta sig dit är med direkt med Öresundstågen från Göteborg, Kalmar och Karlskrona. Alla passerar Malmö och behöver du mellanlanda i Malmö för natten kan du boka boendet via sidan www.hotellmalmöarena.se.

Trevlig resa önskar vi på Cithotels.se!

8 Jun 2015