Några mysiga boenden hbg

Helsingborg, den vackert belägna kuststaden i Skåne är en semesterpärla i den svenska sommaren. Från Helsingborg kan du ta dig vidare ut i Europa med färjebolaget Scandlines som har rutter till Danmarks Helsingör, populärt brukar man kalla Helsingborg för Pärlan vid sundet och staden slogan lyder ”Här börjar kontinenten”.

Vill du uppleva kulturlivet finns det bla intressanta museer som tex Fredrikdals friluftmuseum som är en helt kvarter fullt med historiska byggnader som är ett riktigt kulturarv.

På sommaren finns det många uteserveringar och ett populärt tillhåll är Hamnkrogen vid vattnet, här flockas många gäster som både är ute efter att äta och dricka gott. Är du ute efter att äta riktigt högklassig mat har Helsingborg flertalet restauranger som finns med Whiteguide som tex restaurangen Bonasera bonasera.

Helsingborg har många hotell att erbjuda av olika karaktär. Vi tänkte presentera några mindre hotell som erbjuder hög mysfaktor och originella miljöer. Söker du fler hotell rekommenderas att besöka www.hotellhelsingborg.nu.

Hotell Linneá

I en äldre och charmig fastighet från slutet av 1800-talet ett stenkast från Helsingsborgs centralstation hittar man Hotell Linneá. Det är ett fyrstjärnigt hotell mitt i centrum där flertalet av rummen även har egen balkong där du kan njuta av varm sommarbris och havsluft. Hotellet har hög standard har nyligen genomgått omfattande renoveringar.

Hotel Maria

Ett annat centralt beläget boendealternativ är Hotel Maria. Hotellet har ett litet bibliotek där du kan koppla av för en stund. Rummen är inredda i olika stilar och representerar olika tidsepoker.

8 Jun 2015